Hörn

image_print

Ett ödetorp på hemmanet Bredsjön, som ligger i sydvästra hörnet av Bredsjöns by. Den som var ägare och bodde där i mitten av 1800-talet hette Maria Henriksdotter och var gift med Jan Henriksson. De hade en dotter, som hette Karin samt två söner: Johan och Henrik. på 1920-talet bodde där Elias Danielsson från Östra Bråten och hans hustru Anne Larsdotter. 1] De som bodde på Hörn till sist var enkan Hilda Persdotter och hennes son Henry samt döttrarna Birgitta och Karin. Torpet blev öde 1937.


1] De som bodde på Hörn till sist var enkan Hilda Persdotter och hennes son Henry samt döttrarna Gunborg, Birgitta och Ruth. Torpet blev öde 1937 Ann-Viol Johansson


Hilda_på_Hörn

Hilda på Hörn, Bredsjön
Fotot från Ann-Viol Johansson


Kort historia om mormor Hilda på Hörn. Hon gifte sig 1914 med Hilmer Persson och flyttade till Höktorp där hon födde fyra barn innan hon blev änka 1922 och flyttade då till Hörn i Bredsjön. Hilmer blev begravd på kyrkogården i Arvika och där finns ingen grav kvar…Bäst att ta med äkta männen också Carl Oskar Mård till Elise Persson (mormor Hildas syster) och Hilmer Persson till Hilda Karolina Persson (mormor min)..

Hilmer Persson med hustrun Hilda Karolina Persson

Hilmer Persson med hustrun Hilda Karolina Persson gifte sig 1914

Foto och uppgifter: Ann-Viol Johansson


Horn

Fotograf: Marianne Löfgren


lada-hornBod vid Hörn. Det enda som finns kvar. Tog fotot våren 2015.

Fotograf: Irmgard Henriksson


Google maps