Skidklubben

Lekvattnets skidklubb
_____________

Lekvattnets skidklubb är en ideell förening med ca 40 medlemmar. Vi har banor som är 400 m, 800 m, 1,5 km, 2,5 km, 5 km, 10 km och 2,5 mil. Banan på 2,5 km har elljus.

Föreningen bildades 1929 och har varje vinter ordnat med fina skidspår i den vackra Finnskogen. På 60-talet byggdes skidstugan uppe på Rabakkoberg. Där finns omklädningsrum och dusch som är öppna under skidsäsongen. Då snötillgången är god har stugan öppet på helger och under sportlovsveckor. Där serveras kaffe, våfflor och korv m.m. till alla glada skidentusiaster av bybor som snällt ställer upp och stöttar skidklubben.

Utan alla frivilliga skulle inte skidstugan ha den service som ges under skidsäsongen. De är guld värda!

Varje år i februari (om snötillgången är god) ordnas Savolax Memorial. Det är ett motionslopp på 2,5 mil med öppen start för alla motionärer. Matkontroller finns utmed banan och det är ett uppskattat lopp,  ven som genrep för vasaloppet.

För de yngsta och för ungdomar anordnas det allianstävling. Tävlingen är alltid i klassisk stil och de yngsta åker då (utan tidtagning) 400 m och de äldsta åker upp till 5 km.

Under en helg på försommaren träffas skidklubben på Lekvattnets medeltidsmarknad. Där driver skidklubben ”Stekta grisen”. Då serveras grillad hamburgare med goda tillbehör. Kom gärna på besök.

Skidklubben ansvarar för underhåll vid badplatsen Pägertjärn samt 7-torpsleden.

Du hittar till Rabakkoberg genom att ta E16 från Torsby tätort västerut mot Lekvattnet, ca 23 km. Kör vänster mot Simonstorp i ca 3 km.

Medlemskort kan köpas för enskild person 50 kr eller familj 125 kr. För att kunna underhålla våra skidspår tas en avgift ut på 50 kr/dag eller 500 kr/säsong. Det går att betala spåravgifter och servering med kontanter eller Swish.

För mer information kontakta:

Anders Jakobsson tfn 070-337 23 50 eller
anders.athisnas@hotmail.com
eller skidstugan tfn 0560- 501 79.

Du kan också besöka oss på www.lekvattnet.se/turism/skidstugan

 Gilla oss även på Facebook!

Hoppas vi ses i skidspåren på Rabakkoberg!

Välkomna! LSK

 

 

Lämna ett svar