Hemgårdens tvättstuga

Nu är det dryga halvåret sedan vår grovtvättmaskin gick sönder och tvättstugan började gå på halvfart. Vi känner i Hemgårdsföreningens styrelse att tvättstugan är viktig för oss och att vi vill kunna erbjuda bra service till lekvattningarna. Osäkra tider med minskad aktivitet i huset gör det dock inte lättare med stora investeringar, vi har årliga driftkostnader på 85-100.000.
Vi övervägde dock att ta ett lån för att klara inköpet, har en offert på 60.000:-. Vi får 10.000 av kommun, 5.000 av fonderade bygdemedel.
Men det fina är att har det har börja komma in gåvor, från privatpersoner och andra håll. Hoppet vaknar- kanske vi kan nå en nivå där det räcker att föreningen själv skjuter till 20.000- då bör vi klara vår budget för-20 och skulle kunna slippa ta lån. Om du/ni känner att detta är angeläget även för er är vi tacksamma för alla bidrag- stora som små. Och självklart är medlemskap också mycket välkommet. 50 för enskild, 100 för familj.
Vårt plusgiro 542014-6 Nordea.

PS Vi har rullat igång vår tisdagsgympa igen, i solvinkeln utanför köksingången med tanke på att många av oss är i riskgrupp . Styrka, balans och skratt. Vi tar med lite fika var och en och sitter på håll o pratar efteråt. Välkommen att prova på- tisdagar kl 10.