Om Benny Ljus

image_print
Jag heter Tage Benny Ljus, som ung hette jag också Andersson, men i tonåren tog vi barn vårt pappas gamla släktnamn Ljus.

Min pappa hette Tore Andersson  och hade enmansåkeri i Lekvattnet.
Min far Tore och min mor Agda (Nordin) bodde på Björkhaga, och där växte jag upp tillsamman med mina två syskon Kenneth och Eivor.
Kenneth tog över lastbilen och körde timmer i många år, men tyvärr dog han förtidigt vintern 2020.
Jag flyttade hemifrån år 1975 och efter militärtjänst läste jag på Karlstads högskola, där ADB var nytt på schemat. Sedan blev det jobb på Försvarets datacentral, Räddningsverket och MSB.
Är nu pensionär och bor på Herrhagen i Karlstad med min kära fru Helena.

Jag har i hela mitt liv varit stolt att vara född i Lekvattnet, och via min mor har jag en en ana från skogsfinnar, därför har Lekvattnet väl och ve legat mig varmt  om om hjärtat.
År 1999 startade jag upp Lekvattnets hemsida tillsammans med byalaget (som med hjälp av donationer betalas alla kostnader för hemsidan).
En bra start på hemsidan, blev det när hembygdsförening, tillät oss att publicera “Ödetorp i Lekvattnet” därefter har hemsidan fyllts på med berättelser om personer, torp och händelser från vår hembygd.
Tidigt tog vi hjälp av Facebook, där jag tillsammans med  bl.a Irmgard Henriksson  startade upp den privata gruppen “Lekvattnets vänner”.
Du kan också bli medlem i Facebooksgruppen “Lekvattnets vänner“(över 1300 medlemmar), genom om att ansöka om medlemskap, du måste bara svara på några frågor så vi vet att du är seriös.Facebookgruppen “lekvattnet idag” över 1000 medlemmar) behandlar dagsaktuella händelser, och där kan du bli medlem utan att behöva svara på några frågor.
Vänligen Benny LjusIn
Benny AT Lekvattnet.se