Gryta på Lekvattenälg
Gryta på Lekvattenälg
-
600 g grytbitar av älg.
-
salt, peppar, timjan
-
2 lagerblad, 8 enbär
-
1 grön paprika
-
1 liten purjolök, 2 gula lökar
-
2 morötter
-
2 msk vetemjöl
-
1/2 tärning nötbuljong
-
2 msk tomatpuré
-
1 burk hela champinjoner, 200g
-
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det väl i en panna.
Lägg över det i en gryta
Lägg i lagerblad och enbär -
Bryn därefter grönsakerna skurna i skivor eller bitar:
Lägg allt i grytan och pudra över mjölet:
Rör om och slå på vatten så att det täcker köttet.
Smula ned buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och timjan -
Koka sakta i en timme eller till köttet är mört.
Skumma då och då.
Tillsätt svampen när grytan är klar och låt den koka med i 5 minuter. -
Kokt ris eller potatis passar till.
Nedtecknat av Agda Ljus
Benny Ljus