Gryta på Lekvattenälg

image_print

  • 600 g grytbitar av älg.

  • salt, peppar, timjan

  • 2 lagerblad, 8 enbär

  • 1 grön paprika

  • 1 liten purjolök, 2 gula lökar

  • 2 morötter

  • 2 msk vetemjöl

  • 1/2 tärning nötbuljong

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 burk hela champinjoner, 200g

  1. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det väl i en panna.
    Lägg över det i en gryta
    Lägg i lagerblad och enbär

  2. Bryn därefter grönsakerna skurna i skivor eller bitar:
    Lägg allt i grytan och pudra över mjölet:
    Rör om och slå på vatten så att det täcker köttet.
    Smula ned buljongtärningen och tillsätt tomatpuré och timjan

  3. Koka sakta i en timme eller till köttet är mört.
    Skumma då och då.
    Tillsätt svampen när grytan är klar och låt den koka med  i 5 minuter.

  4. Kokt ris eller potatis passar till.

Nedtecknat av Agda Ljus
Benny Ljus