Inte ett traditionellt Lekvattenrecept, däremot utmärkt för de råvaror som finns här – med undantag för soyan, då, men den har de nog i bo’a!
-
600 g högrev eller älgkött
-
3-4 msk soya svartpeppar
-
½-1 dl vatten kantareller (helst färska gula, men det går bra med torkade trattkantareller också)
-
1½-2 dl grädde
Skär köttet i kalops-stora tärningar och marinera dem i soyan i minst 30 minuter.
Låt rinna av. Bryn köttet, helst i smör och helst i järngryta, krydda sedan med svartpeppar och späd med vattnet.
Låt puttra på spisen i 45 minuter. Tillsätt kantarellerna och grädden, och låt koka ytterligare 15 minuter.
Godast med ris till, tycker jag, men kokt potatis funkar också
DS Det blir mycket godare än man kan tro, utifrån det enkla receptet! DS
Inger Fritiofsson