Hjortronfromage

  • Hjortronfromage

  • 1 låda djupfrysta hjortron

  • 4 blad gelatin

  • 2 äggulor

  • 2 äggvitor

  • 1/2 dl strösocker

  • 2 dl tjock grädde

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ungefär en halvtimme.
Tina hjortronen och mosa dem med gaffel.

Vispa gulorna och sockret pösigt.
Tillsätt de mosade hjortronen och gelatinet som fått smälta i svag värme.
Blanda alltsammans

Rör ner den vispade grädden och de till hårt skum vispade äggvitorna.
 Gör det försiktigt och först sedan krämen börjat tjockna.

Häll alltsammans i en skål och ställ det kallt.

Efter en och en halv timme brukar fromagen vara färdig.
Spara lite av de frysta bären och placera dessa mitt på fromagen som dekor.

 

Nedtecknat av Agda Ljus
Benny Ljus